IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Начало
14:26 | 13 април 2014
Обновен: 21:29 | 15 април 2024

Пресилена дузпа спаси „Лудогорец” на „Тича”

Пресилена дузпа спаси „Лудогорец” на „Тича”

По материала работи: Борис Проданов
Пресилена дузпа спаси „Лудогорец” на „Тича”

“Черно море” и “Лудогорец” завършиха при резултат 1:1 в мач от 33-ия кръг на "А" група. Попадението за гостите реализира Христо Златински от дузпа в 78-ата минута за видяна игра с ръка на Сашко Александров. Ударът в “моряка” беше обаче от непосредствена близост и съдията Георги Йорданов можеше и да не духне свирката за най-тежкото наказание. Резултатът беше изравнен в допълнителното време от Бакари след асистенция на Окоро.
Първото голово положение бе в 25-ата минута, когато от няколко метра Георги Божилов засече топката с глава, но Владислав Стоянов демонстрира добър рефлекс и спаси. Гостите реагираха светкавично и отговориха подобаващо. В 27-ата минута Вирджил Мисиджан напредна отдясно и с прецизен пас изведе Марселиньо на чисто положение. Бразилецът не успя да се възползва и стреля високо над напречната греда. В 31-ата минута разградчани създадоха ново инфарктно положение, но гол във вратата на "моряците" отново не падна. Йордан Минев бе изведен под ъгъл сам срещу вратаря. Защитникът излъга Георги Китанов и подаде към Мисиджан, но Стефан Станчев се хвърли в последния момент и предотврати чисто попадение.
В 57-ата минута Марселиньо имаше добра възможност да отбележи, но силният му изстрел срещна тялото на играч на домакините. Малко преди това “Черно море” създаде напрежение пред вратата на Стоянов, но съвсем малко не достигна на Димо Атанасов да засече центрирана отляво топка.В 63-ата минута Христо Златински отправи топовен шут, но Георги Китанов показа висока класа и успя да избие в корнер.
В 70-ата минута Бакари стреля към далечния ъгъл на Стоянов, но кълбото профуча на сантиметри от десния стълб.
В 78-ата минута “Лудогорец” вкара чрез Златински, който се разписа от дузпа. При една от поредните атаки, Мисиджан стреля с глава, топката срещна ръката на Александров, и реферът пресилено свири най-тежкото наказание. Бакари обаче не остави резултата негативен за "моряците" и след красиво попадение в допълнителното време направи 1:1.
“Черно море” – “Лудогорец” 1:1
0:1 Златински (78), 1:1 Бакари (90+2)
“Черно море”: Китанов, Александров (81 - Расим), Станчев, Котев, Венков, Паланков, Бергонси, Божилов, Коконов, Д.Атанасов (54 - Окоро), Бакари (90+3 – Георгиев)
“Лудогорец”: Стоянов, Кайсара, Терзиев, Моци, Минев, Ешпиньо, Златински, М. Александров, Мисиджан (84 - Абало), Марселиньо (89 - Ал. Александров), Безяк (60 - Кишада)
Жълти картони: Александров, Паланков; Моци, Златински,
Съдия: Георги Йорданов
Стазион “Тича”, 5000 зрители.


Георги Иванов очаквал победа
Наставникът на “Черно море” Георги Иванов остана сравнително доволен от резултата в мача на тима му с “Лудогорец”. "Моряците" изковаха хикс в последните минути.
С оглед на резултата той е доволен, но сподели, че е настроил играчите си за победа преди началото на двубоя.
"Срещнахме един наистина силен отбор. От първата минута преследвахме победата, но се получи много двуостър мач. С оглед на развоя на мача, радваме се, че поне изравнихме и не паднахме. Направих някои промени, след като противникът поведе и това даде резултат. Момчетата дадоха всичко от себе си, но за да играеш като равен с “Лудогорец”, трябва да се раздаваш максимално до края. Наистина в последните минути бяхме изцедени”, призна Георги Иванов.
"Ние не робуваме на имена, защото играем като отбор и това не ни влияе. Дори и да играем срещу най-силните, гледаме да сме равностойни и да не падаме", сподели наставникът на “Морето”.
Той коментира и ситуацията при гола на “Лудогорец”, който падна от дузпа.
"Много е близо разстоянието и удара с ръка. Надявам се, че и при следващия мач на “Черно море”, ако тази ситуация е наша полза, да ни се даде такава дузпа", завърши Георги Иванов.

Коментари

Новини Варна