IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
12:20 | 6 април 2014
Обновен: 21:35 | 15 април 2024

Огромен успех за варненски бойци в „Купа Верея”!

Огромен успех за варненски бойци в „Купа Верея”!

По материала работи: Борис Проданов
Огромен успех за варненски бойци в „Купа Верея”!

Огромен успех постигнаха състезателите по киокушин от ТИМ (Варна) в 25-ото издание на международния турнир „Купа Верея” в Стара Загора. Велина Костова взе купата с 1-ото си място при жените в кат. до 60 кг. В спора за златото тя победи националката Айшегюл Шен! Втората титла е за Александър Димитров в боевете за юноши старша възраст при 75-килограмовите. Там той се справи с други двама национали – Петър Стойков и Илиян Стребков.
Лора Димова (50 кг) е бронзова при девойките старша възраст, като в тази възрастова група и категория 4-та е Антоанета Георгиева. На свой ред Радомир Кръстев завоюва 3-то място при юноши младша в кат. до 65 кг. Димитър Колев (65 кг) пък е 5-ти в младшата. Общо на татамито в юбилейото издание на „Купа Верея” излязоха 124 бойци от 23 клуба на Българската карате киокушин федерация. Надпреварата е международна и беше уважена от сръбски състезатели.
На 9 и 10 май предстои европейското в най-твърдия стил, разкри още сенсей Пролет Василева – секретар на БККФ. В Гърция при юношите от клуб ТИМ ще се бият Радомир Кръстев и Александър Димитров. В мъжката надпревара ще видим Александър Петров и Йордан Янев. Иначе групата на БККФ ще бъде голяма – над 50 участници от всички центрове.
На 27 април пък предстои „Купа Ояма”. На татамито в Нови Пазар ще излязат деца и мъже (без националите). И за това популярно състезание ТИМ се стяга да обере отличията.
Станаха ясни и датите на традиционния международен летен лагер в Камчията. Българската карате киокушин федерация ще събере бойците от 22 до 29 юни.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна