IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
14:44 | 25 март 2014
Обновен: 21:37 | 15 април 2024

Допинг ченгета дебнат щангист от Варна

Допинг ченгета дебнат щангист от Варна

По материала работи: Борис Проданов
"Моряк" е бронзов на европейското по щанги

Над 50 допинг проби са направени на състезателите от националния отбор по вдигане на тежести от началото на годината. Това обяви на пресконференция националният селекционер Иван Иванов. Той добави, че проверките не го притесняват.
"За последно бяхме проверени на 2 март. Тези проверки изобщо не ме притесняват", каза Иванов.
9 мъже и 3 жени продължават подготовката за европейското първенство по вдигане на тежести, което ще се състои от 5 до 12 април в Тел Авив (Израел). Окончателният състав на българския тим ще стане ясен на 31 март (понеделник). При мъжете се подготвят Тодор Ченков (кат. до 56 кг), Ферди Назиф (56 кг), варненецът Стоян Енев (62 кг), Ивайло Филев (62 кг), Диан Минчев (69 кг), Александър Димитров (77 кг), Демир Демирев (77 кг), Иван Марков (85 кг) и Васил Господинов (94 кг). При жените с шансове за участие са Мая Иванова (53 кг), Милка Манева (63 кг) и Румяна Станчева (69 кг).
Щангистът на “Черно море” и възпитаник на Спортното училище “Г. Бенковски” Стоян Енев е надеждата на Варна да върне старата си слава в тежката атлетика.
"С килограмите всички са в норма. Предстоят още две контролни, след което ще бъде определен окончателният състав. Има 2-ма – 3-ма състезатели с контузии. Милка Манева е с изкълчен глезен. С леки травми са Александър Димитров (гърба) и Демир Демирев (крака). Основната цел пред състезателите е да бъдат в Топ 6 на своите категории. При мъжете имаме право да участваме с осем състезатели, но може и да са по-малко. Ще пътуват тези, които имат шансове да попаднат в първата шестица. Иван Марков ще се бори за златен медал", каза още националният треньор Иванов.

Коментари

Новини Варна