IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
15:03 | 19 март 2014
Обновен: 01:35 | 26 март 2024

Двама от “соколите” под въпрос за “Ботев” (Гълъбово)

Двама от “соколите” под въпрос за “Ботев” (Гълъбово)

По материала работи: Борис Проданов
"Соколите" се разплащат за лиценза

Глоба от 500 лв. отнесе отборът на “Спартак 1918”. Причината за санкцията е нерегламентираното използване на пиротехнически изделия от страна на феновете на “соколите“ по време на мача срещу “Добруджа” миналата седмица. Добрата новина в лагера на варненци е, че нападателят Янаки Смирнов не е наказан за натрупани картони, както се очакваше, и ще е на разположение на треньора Атанас Атанасов в предстоящото домакинство на “Ботев” (Гълъбово) от 17-ия кръг в Б група идната събота.
Иначе в лазарета са Борислав Борисов и Станислав Георгиев, като от лекарския щаб на “соколите“ правят всичко възможно да ги изправят на крака за предстоящия сблъсък. И двамата футболисти тренират на облекчен режим и ще са под въпрос до последно. Засега с техните травми се изчерпват и кадровите проблеми пред наставника Атанас Атанасов.
В последните часове пък се прокара идеята за връщане на формата от две Б групи – Източна и Западна. Предложението е на собственика на “Лудогорец” и член на Изпълкома на БФС – Кирил Домусчиев, което е било подкрепено от “Левски”, ЦСКА, “Литекс”, “Ботев” (Пд) и др. Има вариант във втория ешелон да участват и дублиращите отбори на някои от родните грандове, по подобие на големите европейски първенства. От “Спартак 1918” също подкрепят идеята, като според изп.-директор Антон Фажев това ще е добре за отборите и от финансова гледна точка, тъй като се спестяват пари от дългите пътувания и лагери.
Иван Барбов

Коментари

Новини Варна