IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
12:18 | 16 март 2014
Обновен: 21:38 | 15 април 2024

Националите по киокушин обраха медалите в Германия

Националите по киокушин обраха медалите в Германия

По материала работи: Борис Проданов
Националите по киокушин обраха медалите в Германия

В Берлин се проведе откритото първенство на Германия по карате киокушин-кан за юноши. Родната федерация традиционно участва с голяма група бойци от 5 клуба в цялата страна.
С титли се окичиха Ивайло Маринов и Йордан Димитров. Вицешампион стана Кристиян Станков. С бронзови медали се окичиха Георги Комсийски, Даниел Атанасов, Даниел Бойчев, Кристиян Желев, Илиян Стребков и Стилиян Петков. Отборът се прибира тази вечер в 22,00 ч. в София. 
Варненецът Радомир Кръстев, както и Андрей Андреев, Беркджан Шен и Валентин Вълчанов финишираха без медали, но с добро представяне, съобщи още секретарят на БККФ сенсей Пролет Василева.
Треньори на отбора са Живко Андреев, Христо Христов и Стилиян Петров. Доктор на тима в Берлин беше Стоян Стаматов
С това състезание отбелязваме началото на международния спортен календар на Българска карате киокушин федерация. Следващата изява на каратеките е на 5 април на международния турнир "Купа Верея" в Стара Загора. Надпреварата е за юноши, девойки, младежи до 21 г. и жени. Мъжете ще мерят сили на шинкен-шобу.
Иначе първенството в Германия се проведе за 7-ми път. На миналогодишния турнир младите ни бойци завоюваха с 2 златни и 5 бронзови медала.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна