IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Начало
11:30 | 25 февруари 2014
Обновен: 00:26 | 16 април 2024

Симеон Варчев очаква тежка „Купа България”

Симеон Варчев очаква тежка „Купа България”

По материала работи: Борис Проданов
Симеон Варчев очаква тежка „Купа България”

"Плевенският „Спартак” е много силен отбор. Имат си плеймейкъри, диагонални играчи, двама чужденци-централен нападател и четворка крило.Те си имат абсолютно всичко, както и много опит. Моето лично мнение, без да обиждам колегите е, че тяхната слабост е във физическата им форма. Ето защо, това че ги надиграхме в четвъртата част в домакинския ни мач е съвсем нормално. Те изведнъж рухнаха. Сега срещата в зала "Универсиада" ми се струва ще бъде и по-трудна, отколкото тази в първенството. Ние трябва да направим така, че да не изразходваме прекалено нервна енергия в този двубой. Защото, ако с голяма мъка победим, това означава разход на енергия и на следващия ден с победителя от „Балкан” – „Ямбол” ще е ходене по мъките", коментира преди предстоящата четвъртфинална среща от турнира за Купата на България между „Черно море - Порт Варна” и „Спартак” (Пл) вицепрезидентът на клуба Симеон Варчев.
Сблъсъкът е в четвъртък от 13,30 ч. в столицата.
"Момчетата са готови да воюват. Готови сме за битка, играем мач за мач и докъдето стигнем. Не сме си поставяли цел. Решихме, че ако си поставим такава, това може да подейства като спирачка, като непреодолимо психологическо препятствие. Досега в НБЛ с изключение мачовете с „Ямбол” и донякъде с „ЛУКойл”, играхме добър баскетбол. Тогава защо да поставяме сега високи цели?! Играем мач за мач и ако победим, ще продължим", обясни Варчев пред клубния сайт.
Според него "Купа България" е едно изключително трудно състезание, много различно от държавното първенство.
"В НБЛ загубиш ли даже и в плейофите, имаш и друг мач. А тук в купата загубиш ли един мач, просто чао! Отиваш си вкъщи и толкова! Напрежението е много голямо. В купата има и още един особен момент - страхът на по-силният да не загуби от по-слабия. Този момент в човешката психология има много важно отношение към победата и загубата. Давам пример с нас. Понеже сме фаворити за мача с Плевен. Ако се уплашим, че можем да загубим от по-слабия ни съперник, мачът става равностоен и непредсказуем. Затова трябва да се излезе с доста високо самочувствие", каза още Варчев.
Специалистът е убеден, че тимовете на „Левски”, „Балкан”, а и „Черно море - Порт Варна” ще изглеждат по различен начин в турнира за купата и ще са по-добри в сравнение с това, което паказаха досега в НБЛ на база новите попълнения, които привлякоха в редиците си. Според него най-сериозно преди купата се е подсилил „Левски”.
"Този състезател от доста висока класа. С година е по-голям от Пупович, с много опит е и с доста баскетболна мисъл. Очаквам да помогне. Той обаче няма да е в най-доброто си състояние в тази купа, тъй като не играл от доста време", каза Варчев за новото попълнение Александър Йевджич.

Коментари

Новини Варна