IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
12:35 | 21 февруари 2014
Обновен: 01:40 | 26 март 2024

Тенисист от Варна посяга към титла при мъжете

Тенисист от Варна посяга към титла при мъжете

По материала работи: Борис Проданов
Тенисист от Варна посяга към титла при мъжете

След изиграването на четвъртфиналите на държавното лично първенство в зала за мъже трима тенисисти на ТК "Левски" продължават участието си в столичната зала "София".

Водачът в схемата Пламен Милушев отстрани съотборника си в "синия" клуб Алекс Мартински с категоричното 6:1, 6:1.  На полуфиналите Милушев се изправя срещу тръгналия от квалификациите Васил Младенов. Той се класира без игра, след като контузия в крака в мача на двойки попречи на №3 Андреас Нейков  ("Железничар" - Пловдив) да излезе на корта.

В другия полуфинал се срещат Илия Кушев и Марсел Радев. 33-годишният бивш национал за „Купа Дейвис" Кушев се наложи с 6:2, 6:1 над Петър Атанасов от "Хасково". Състезателят на варненския "Черно море-Елит" Радев победи втория поставен Любомир Лещански ("Левски") с 6:1, 6:2.

Полуфиналите на единично започват в събота от 10 ч., а след тях ще се проведе финалната среща на двойки. Мачът за титлата в сингъла при мъжете е в неделя, също от 10 ч.

„Елит” донесе първи медал за Варна през 2014-а. Спечели го Калоян Вълчев. Той игра финал при подрастващиге на държавното по тенис в Хасково, като загуби с 2:6, 4:6 от Тони Нейков и грабна сребърното отличие. На двойки Вълчев заедно със съотборника си Георги Язмаджиян спечелиха титла за „Черно море - Елит“ от шампионата ни по тенис за 16-годишни.

Варна има успеи и чрез Беатрис Спасова, която също е от „Черно море - Елит”. Тя спечели 2 бронзови медала на ДП в София, на сингъл и двойки при 12-годишните и извоюва квота за европейското.

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна