IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
14:34 | 4 февруари 2014
Обновен: 21:43 | 15 април 2024

“Юнак” спечели благотворителен турнир

“Юнак” спечели благотворителен турнир

По материала работи: Борис Проданов
“Юнак” спечели благотворителен турнир

Тимът на “Юнак” спечели благотворителен турнир по футбол “Деца помагат на деца” в памет на блаженопочившия и приснопаметен Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил. Той бе част от дарителска кампания за подпомагане обновяването на спортната база на най-старото училище в кв.”Аспарухово” – ОУ “Христо Ботев”.
На финала “Юнак” победи с 1:0 “Спартак” (Вн). Най-добър вратар е Барам от Балчик, призът за защитник отмъкна Стелю Захариев (“Юнак”), а голмайстор №1 стана Баркай Юсуф от “Спартак”.
Символичен домакин на срещите в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта е отборът на ФК “Юнак”, сформиран към православния храм “Св. цар Борис“ във варненския кв.”Аспарухово” с благословението на Варненската и Великопреславска митрополия.
В турнира, открит официално от кмета на район “Аспарухово” Йордан Николов, се включиха още малките футболисти от ФК “Варна”, ПФК “Спартак”, ФК “Делфини” и ФК “Балчик”.
Проведоха се и демонстративни срещи.
Иван Барбов

Коментари

Новини Варна