IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
13:51 | 3 февруари 2014
Обновен: 21:43 | 15 април 2024

Срамно начало на „Албена къп”

Срамно начало на „Албена къп”

По материала работи: Борис Проданов
Срамно начало на „Албена къп”

Мачът на „Спартак 1918” от турнира „Албена къп” днес не се проведе. Причината е, че теренът на който трябваше да ритат футболистите на „соколите”, не бе почистен.
Наставникът на варненци Атанас Атанасов - Орела предложи на съперника да изиграе срещата на изкуствения терен на НСБ „Спортпалас”. Противниковият тим – „Арарат” (Ереван), обаче отказа, тъй като футболистите не разполагали с необходимите за такава настилка обувки.
По всяка вероятност мачът ще се проведе утре от 14,30 ч., а организаторите ще направят всичко възможно да почистят поне 1 от терените в Албена.
„Соколите” вчера проведоха 1 тренировка на терена стадион „Спартак”.
Рано сутринта утре ще стане ясно дали и кога ще стартират мачовете.
Иначе на 5 февруари трябва да се проведат 2 сблъсъка. От 14 ч. на терен "Албена III" ритат “Раковски” и “Арарат”. От 14,30 ч. на терен "Албена I" е срещата “Спартак 1918” (Варна) и “Калиакра”.
Срещите ще продължат на 7 февруари. От 14 ч. на терен "Албена III" един срещу друг се изправят “Арарат” и “Калиакра”, а половин час по-късно на "Албена I" се срещат “Раковски” и “соколите”.
За 10 февруари е предвиден 1 мач. От 14 ч. на "Албена I" е срещата “Раковски” – “Калиакра”. На 12 февруари от 14 ч. на "Албена III" отборите, класирали се 3-ти и 4-ти, играят малък финал за 3-тото място. В 14,30 ч. на "Албена I" е финалът на турнира, в който се срещат класираните на 1-во и 2-ро място в групата.
Според правилника на турнира победата носи 3 т., а равенството - 1 т. Всеки отбор има право да направи 6 смени за 1 мач, като броят им може да бъде променен при договорка между отборите в предстоящия им мач помежду им и след уведомяване на съдийската бригада 15 минути преди започване на срещата. Жълтите картони, получени в даден мач от турнира, не се сумират за следващите мачове. При получаване на червен картон при не спортсменска игра и груба игра без топка играчът напуска терена и пропуска следващия мач на отбора си. При получаване на втори жълт и последващ червен картон в игрова ситуация играчът напуска терена, но може да играе в следващия двубой на отбора си.

Коментари

Новини Варна