IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
14:54 | 29 януари 2014
Обновен: 00:41 | 26 март 2024

“Черно море” победи в първата си контрола в Турция

“Черно море” победи в първата си контрола в Турция

По материала работи: Борис Проданов
“Черно море” победи в първата си контрола в Турция

“Черно море" победи в контрола с 1:0 последния в елита на Хърватия - "Хрватски Драговоляц". Мачът се игра в Сибе, на 30 км от Алания. Проверката трябваше да е срещу бившия шампион на Полша "Шльонск" (Вроцлав). Но в последния момент организаторите смениха съперника на "Черно море" и срещу варненци излезе "Хрватски Драговоляц". Поляците пък играха с казахстанския ФК “Астана"
Теренът в Сибе бе добър, но имаше силен вятър по време на срещата. Още в 1-ата минута след хубаво центриране от корнер Еденилсон Бергонси прати топката във вратата на “Драговоляц” за 1:0. Второто попадение за “Морето” падна в 26-ата минута - след центриране на Божилов, Коконов засече топката с глава и удвои, но голът беше отменен заради засада. През това полувреме играта беше основно в центара, но варненци бяха далеч по-класния състав. Въпреки това, в 36-ата минута при хубава атака на "Хрватски Драговоляц", топката рикошира в гредата и излезе в аут. Само 4 минути по-късно пробив на Бакари доведе до центриране в полето на хърватите, но никой от “моряците” не успя да засече топката.
На почивката Георги Иванов направи 3 смени. На терена излязоха Сашко Александров - на мястото на Станчев, вместо Китанов на вратата застана Дашев, а на вместо Котев се появи младият Сталев.
Осем юноши на варненци влязоха в 60-ата минута, а 7 минути преди това се стигна до отлично спасяване на Ник Дашев! Георги Иванов след мача: "Като за 1-ва контрола съм доволен от показаното и най вече от старанието на юношите."
Състав на "Черно море": Китанов (Дашев), Станчев (Сашко Александров), Котев (Сталев), Атанасов, Венков, Паланков, Георгиев, Бергонси, Коконов, Бакари, Божилов.
Красимир Николов
наш специален пратеник

Коментари

Новини Варна