IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
15:55 | 26 януари 2014
Обновен: 03:38 | 17 април 2024

Семинар по ръгби събира учители на 8 февруари

Семинар по ръгби събира учители на 8 февруари

По материала работи: Борис Проданов
Семинар по ръгби събира учители на 8 февруари

Варненският клуб “Акулите”, който се появи изненадващо в спортния живот на морския град, вече събра доста деца за каузата на ръгби спорта. Основателите Пенко Пенев и Явор Драгнев обиколиха повечето школа в региона и привлякоха малчугани за тренировки.
Тандемът организира очаквания семинар за учители (за него Медийна група “Черно море” съобщи първа) на 8 февруари. В интерес на популяризирането на ръгбито така даскали от варненските школа ще получат информация за най-новите методи на работа в този спорт. Лектори ще са именно Пенко Пенев и Явор Драгнев и от днес те ще раздадат покани за семинара по училищата. Подобен ход донякъде е оправдан и действително е в полза на ръгбито, но практиката показва, че трудно учители по физическо и други дисциплини стават пълноценни преподаватели.
Но пък така поне се дава насока на подрастващите, които да влязат в ръгбито. На 24 май е предвиден турнир, в който босовете на “Акулите” смятат да проверят нивото на обучение във Варна. В следващите няколко месеца има време и децата ще са понаучили това онова.
От “Акулите” очакват постоянната общинска комисия “Младежки дейности и спорт” да гласува искания от тях терен. Докато излезе решението, ще се тренира на стадион “Младост”.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна