IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
07:02 | 18 януари 2014
Обновен: 23:17 | 16 май 2024

Гришо е първият българин, достигнал 1/8-финал на Големия Шлем

Гришо е първият българин, достигнал 1/8-финал на Големия Шлем

По материала работи: Златина Добрева
Гришо е първият българин, достигнал 1/8-финал на Големия Шлем

Григор Димитров продължава да пише историята на родния ни мъжки тенис, а днес се превърна в първия българин, достигал до осминафинал на турнири от Големия Шлем!
Гришо стори това по един впечатляващ начин - отлична игра, желязна психиха и победа с 6-3 3-6 6-4 7-6(10) над световния №11 Милош Раонич в двубой, който имаше и допълнителен заряд, противопоставяйки двама от най-талантливите млади тенисисти на тура. Тенисисти, които в бъдеще е твърде вероятно да спорят за трофеите на някои от най-големите турнири.
Нещо повече - успехът на Гришо му осигури не само достигане до втората седмица на турнир от шлема, но и шансове след седмица да дебютира в Топ 20 на АТР ранглистата. С класирането си за осминафиналите Димитров си осигури чек за $135 000 и 180 точки, които към днешна дата го изкачват под №20 в света, а до края на турнира само двама тенисисти имат реален шанс да го изместят - Андерсън при победа над Бердих в следващия кръг и Лопес при полуфинал.
В понеделник Григор Димитров ще срещне №62 в ранглистата Роберто Баутиста Агут, който в четвъртък отстрани Дел Потро, а днес не даде и сет на Беноа Пер след успех с 6-2 6-1 6-4. Това ще е четвърта среща помежду им, а историята показва, че Гришо традиционно изпитва трудности срещу този противник - загуба с 4-6 6-4 2-6 на фючърс в Барселона, драматична победа след 4 спасени мачбола на чалънджъра в Орлеан и поражение с 4-6 2-6 в Пекин през миналия сезон, пише tenniskafe.com.

Коментари

Новини Варна