IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
12:05 | 16 януари 2014
Обновен: 18:54 | 24 юли 2024

„Лъвовете” приемат САЩ в Двореца

„Лъвовете” приемат САЩ в Двореца

По материала работи: Борис Проданов
„Лъвовете” приемат САЩ в Двореца

Срещите от Световната лига по волейбол между България и САЩ на 23 и 25 май ще се играят в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.
Това разкри изпълнителният директор на ДКС Симеон Варчев. Той обаче уточни, че информацията му е от федерацията по волейбол.
Миналата седмица представители на федерацията са се срещали с вицепрезидента на Международната волейболна централа (FIVB) и шефа на Европейската волейболна конфедерация (CEV) Андре Майер и това е било уточнено.
Варчев припомни, че първоначалните планове са били ремонтът на зала "Конгресна" да започне в началото на годината и да приключи през юни.
Според предварителния план България трябваше за играе във Варна с отбора на Русия през юли.
След промяната ремонтът на Двореца ще започне след срещите със САЩ и трябва да приключи в края на октомври. В момента тече конкурсът за проектиране, в който участват четири фирми.
"Най-важният проблем за решаване е разширението на игралното поле", посочи Варчев.
Той бе категоричен, че подвижната сцена ще остане, а разширяването ще е към амфитеатралната част на зала "Конгресна". След разширението в амфитеатралната част няма да може да се влиза откъм игралното поле.
Варчев каза, че ремонтните дейности ще се осъщестявяват от общината и припомни, че още на 19 декември миналата година на общината са били преведени 500 000 лв. за стартирането на проекта.

Коментари

Новини Варна