IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
12:00 | 16 юли 2014
Обновен: 23:24 | 10 май 2024

„Моряци” спасиха младежкия ни отбор в елита на баскетбола

„Моряци” спасиха младежкия ни отбор в елита на баскетбола

По материала работи: Борис Проданов
„Моряци” спасиха младежкия ни отбор в елита на баскетбола

Младежкият национален отбор по баскетбол на България запази мястото си в елита на Европа. В драматичен двубой с Черна гора момчетата на варненския селекционер Петко Делев спечелиха с 82:81 след продължение и така ще заемат една от първите 2 позиции в група G. Това означава, че ще играят за разпределение на местата от 13-о до 16-о в Дивизия "А" и така отборът се спаси от изпадане.
Младежкият национален отбор по баскетбол на България запази мястото си в елита на Европа. В драматичен двубой с Черна гора момчетата на варненския селекционер Петко Делев спечелиха с 82:81 след продължение и така ще заемат едно от първите 2 места в група G. Това означава, че ще играят за разпределение на местата от 13-о до 16-о и така отборът се спаси от изпадане. С дабъл-дабъл и с решителни кошове се отчете Крис Минков след 24 т. и 10 борби, а и 6 асистенции. Александър Везенков добави 20 т. и 6 борби, а баскетболистът на “Черно море” Денислав Вутев вкара 15 т. и овладя 5 борби. Съотборникът му при „моряците“ Николай Стоянов се отчете със 7 т., 9 борби и 4 асистенции, а другите двама варненци в националния – Венелин Христов и Ангел Пейчинов не играха.

Коментари

Новини Варна