IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
11:32 | 23 юли 2014
Обновен: 22:13 | 18 май 2024

Натириха Чайката от национала

Натириха Чайката от национала

По материала работи: Борис Проданов
Натириха Чайката от национала

В 19 ч. в четвъртък мъжкият национален отбор по баскетбол на България заминава за участие на приятелски турнир в Австрия. Селекционерът Георги Младенов ще заведе в Оберварт 14 състезатели, които ще играят в мачовете, а и след това ще продължат подготовка и за квалификациите. Той заяви, че е взел решение лагерът да напусне и Симеон Илиев – Чайката, рожба на школата на „Черно море – Порт Варна”, а от няколко дни състезател на „Рилски спортист” (Самоков).
"Момчето се справи добре, това му беше за първи път в мъжкия национален отбор. На неговия пост има по-опитни и състезатели, на които ще разчитаме. Не, че той е по-слаб от тях, но няма този опит и толкова мачове с националния отбор. А за предстоящите тежки квалификации ще ни трябват играчи с опит в подобни мачове. Пред него има още бъдеще. Поговорихме си и му казах, че според мен това няма да му е последният лагер, така че на него му остава само да работи и да продължава така. Всичко си зависи от него" коментира Младенов.
В тима остават други тима варненци: Божидар Аврамов, Александър Янев и Асен Великов.
Нашите започват участието си на турнира в петък (25 юли) срещу домакина Австрия от 20,45 ч. В следващите дни българите ще срещнат последователно Унгария и Португалия. С тима ще пътува и Александър Везенков, който до преди няколко дни бе на европейско първенство с младежкия национален отбор, където пък стана топреализатор, топборец и попадна в идеалната петица.

Коментари

Новини Варна