IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Начало
11:35 | 31 юли 2014
Обновен: 17:19 | 25 юли 2024

Скандален рефер ще свири „Ботев” (Пд) – „Черно море”

Скандален рефер ще свири „Ботев” (Пд) – „Черно море”

По материала работи: Борис Проданов
Скандален рефер ще свири „Ботев” (Пд) – „Черно море”

Скандалният съдия Ангел Ангелов ще свири футболното дерби на ІІІ кръг от А футболната ни група „Ботев” (Пловдив) – „Черно море”. Срещата е на стадиона в Коматево пред празни трибуни поради наказание на „канарчетата”. Помощници на рефера, който заради особените си отсъждания е оставал без права, ще бъдат Николай Стайков и Павлин Михайлов. Четвърти арбитър е Веселин Мишев, а събитият зад двете врати ще следят Таско Тасков и Петър Доровски.
Какво крои наставникът на варненци Александър Станков на пловдивчани ще разберем в петък по обед, когато в 12 ч. на стадион „Тича” е традиционният брифинг за медиите. „Моряците” тогава ще имат възстановяване, а последната тренировка във Варна преди заминаването за Пловдив е в събота. В състава няма кадрови проблеми, а под въпрос са само таранът Бакари и защитникът Михаил Венков. Неуморимият халф Сашо Александров пък днес почерпи подобаващо с безалкохолен коктейл за 28-ия си рожден ден. "Моряците" му пожелаха много здраве и професионални успехи. 
Статистиката от гостуванията не е в полза на „Черно море”. Варненци имат 4 победи като гост на „Ботев” в 45 срещи. Първият сблъсък е през далечната 1952 г. Тогава "моряците" побеждават с 2:0 – точни са Георги Димитров и Кирил Богданов. Половин век по-късно печелят с 1:0 с попадение на Омониго Темиле. Тогава техен наставник е Велислав Вуцов, който в неделя ще води „канарчетата”. Преди 11 г. се стига до 4:3 в полза на „Морето”. Два пъти мрежата опъва Румен Шанкулов, а по 1 път се разписват Диан Генчев и Емил Тодоров-Зелето. През пролетта на 2010-а „Черно море” записва служебно 3:0 – съставът от Града на тепетата изваден от групата на майсторите заради финансови задължения. Темата и сега е актуална, защото „Ботев” покрай събитията с КТБ, реално е пред фалит. Двата отбора имат при майсторите общо 89 срещи - 24 успеха за „Черно море”, 29 равенства и 36 за „Ботев” при голова разлика 123:88 за „канарчетата”.
Борис Проданов
Красимир Николов

Коментари

Новини Варна