IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
05:04 | 8 август 2014
Обновен: 09:33 | 20 април 2024

Гришо стигна до 1/4-финалите в Торонто

Гришо стигна до 1/4-финалите в Торонто

По материала работи: Златина Добрева
Гришо стигна до 1/4-финалите в Торонто

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров преодоля и третия кръг на силния "Мастърс" от сериите АТP 1000 в Торонто, Канада.
Нашето момче успя да се справи с 20-ия в света испанец Томи Робредо, като достигна до успеха след 7:5, 5:7, 6:4, като по този начин се класира за 1/4-финалите.
Така Гришата записа втора поред победа в надпреварата, след като вчера се справи с намиращия се в прекрасна форма американец Доналд Йънг.
Не може да не се отбележи, че в този мач хасковлията отново допусна колебания в играта си, като този път това бе във втория сет, когато нашенецът имаше аванс от пробив и можеше да си направи задачата много по-лесна, но вместо това той допусна пълен обрат в сета.
Това пък е първата победа за Григор над Робредо, пише gol.bg, след като двамата до момента имаха един мач в който испанецът бе достигнал до двусетова победа на "Мастърса" в Барселона.
Следващият противник на Григор е южноафриканецът Кевин Андерсън, който по-рано през деня елиминира колебливия Стан Вавринка след 7:6(8), 7:5.
Двамата са играли цели шест пъти до момента, като българинът има предимство в мачовете с 4:2 победи, а последният им двубой бе на финала в Акапулко, когато Гришо стигна до сладък успех в три сета.

Коментари

Новини Варна