IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
12:14 | 10 август 2014
Обновен: 09:33 | 20 април 2024

“Моряк” похвален в аванс в Австрия

“Моряк” похвален в аванс в Австрия

По материала работи: Борис Проданов
“Моряк” похвален в аванс в Австрия

Двама български национали - Чавдар Костов и варненецът Александър Янев – от новия сезон ще играят в баскетболното първенството на Австрия, за местния шампион “Гюсинг Найтс”.
Гардът и крилото имат сега европейски квалификации за националния ни тим, но след това ще се присъединят към новия си тим и към старши треньора Матиас Золнер. Възпитаникът на школата на “Черно море” Сашо Янев топа в шампиона ни “ЛУКойл-Академик”, преди да поеме към Австрия.
“Ние сме много млад клуб, който се стреми към това да стане един от топ клубовете в Австрия. Познавам Чавдар Костов и Александър Янев от времето, когато бях помощник-треньор на немския национален отбор, от лятото на 2012 г. И двамата са много млади, но вече имат сериозен международен опит и страхотни качества. Освен това пасват на отбора ни! Не избираме играчите според тяхната националност, просто търсим баскетболисти с добри характери, а Чавдар и Александър са точно такива. Те отговарят напълно на нашите изисквания. Познавам ги от няколко години и знам колко са добри,“ заяви 33-годишният специалист.

Коментари

Новини Варна