IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Начало
12:53 | 3 септември 2014
Обновен: 11:49 | 29 април 2024

Варненци на мондиала по борба

Варненци на мондиала по борба

По материала работи: Борис Проданов
Варненци на мондиала по борба

Михаил Ганев се завръща на тепиха за мондиала по борба в Ташкент (8 - 14 септември). Световният шампион от Москва 2010 в свободния стил близо година лекуваше тежка травма на коляното. Ганев реши да свали категорията и на първенството в Узбекистан ще се бори в кат. до 86 кг. На първенството България няма да е с пълен състав - без представител в тежките категории.
В отбора е и носителят на Златния пояс на "Дан Колов" Леонид Базан (74 кг). Състезателят на варненския клуб “Черноморски сокол” вече е възстановен от контузия.
Националите ще бъдат водени от старши треньора Валентин Райчев, а в неговия щаб са още варненецът Георги Янчев и Рахмат Сукра. Националите в свободен стил потеглят първи за шампионата - в петък. При жените България също няма да бъде в пълен състав. На тепиха ще излязат 5 родни състезателки, сред които са 5-кратната световна шампионка Станка Златева (75 кг) и втората в света Тайбе Юсеин (60 кг) . Тимът се води от легендата Серафим Бързаков, а помощник треньор е Петър Касабов.
На първенството ще има трима български съдии - инструкторът на Международната федерация Янчо Костадинов, Мирослав Гочев и варненецът Милен Марков.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна