IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
12:46 | 6 септември 2014
Обновен: 16:49 | 28 април 2024

Варненци с медали в параолимпийския турнир

Варненци с медали в параолимпийския турнир

По материала работи: Борис Проданов
Варненци с медали в параолимпийския турнир

За пореден път стана силен параолимпийски турнир - „Варна 2014". Този път битката се състоя в три спорта - вдигане на тежести, спортна стрелба и тенис на маса. Последната дисциплина завърши днес.
Във вдигането на тежести на първо място при жените има Есмерай Ибрям от Бургас. При мъжете златото спечели Христо Иванова, също от Бургас. В спортната стрелба златен медал при жените в клас R1 за Богомилка Манолова от Варна. Това са хора с увредени долни крайници. В клас R4 (горни крайници) на първо място е Милена Тодорова от Добрич. Над всички в тениса на маса беше Денис Коджабашев от Варна, национален състезател. той се завърна преди броени дни от СП за хора с увреждания до 23 г. в Англия. там спечели два златни медала в групата си - на сингъл и двойки. Денис стана първи в OPEN класа, а също така и в групата си - клас 10. При жените в клас 6 първа е Богомилка Манолова от „Икар“ (Варна). В клас 7 първа е Ани Терзиян от София. Мария Петрова от НСА стана победителка в клас 9. При мъжете в клас 5 на първо място е Любо Вангелов от „Никея“ (Варна). В клас 7 първо място за Желез Атанасов от същия клуб. В клас 6 злато за Петко Канов от Сливен. В клас 8 Йордан Митев от Пловдив е първенец. В клас 9 шампионът се казва Георги Колев от „Никея“ (Варна). В отборното класиране първи са „Никея“ (Варна) с 59 т., пред „Атлант“ (Варна) с 21 т. и „Палталия“ (Кюстендил) с 18 т.

Коментари

Новини Варна