IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Начало
05:03 | 9 септември 2014
Обновен: 13:35 | 25 април 2024

Марин Чилич е новият шампион на US Open

Марин Чилич е новият шампион на US Open

По материала работи: Златина Добрева
Марин Чилич е новият шампион на US Open

Хърватинът Марин Чилич е новият шампион на US Open, след като срази изненадващо лесно японеца Кеи Нишикори след 6:3, 6:3, 6:3 на финала, на престижния турнир.
Преди мача азиатецът имаше леко предимство според букмейкърите, но неговият противник показа изключително качествен тенис от самото начало до самия край на срещата.
През миналата година хърватинът дори не участва в турнира, докато Кеи отпадна още в първия кръг.
Чилич освен това стана и вторият хърватин, който имаше шанса да се бори за трофей в такъв турнир, като за последно това направи неговият сънародник Горан Иванишевич през 2001 г.
С победата си Чилич ще се завърне в топ 10 за първи път от 2010-а. Той ще бъде под номер 9 при новото обновяване на класацията.
Естествено, това ще бъде за сметка на нашето момче Григор Димитров, който ще спадне с още една позиция в световната ранглиста и ще заема 10-ото място от следващата седмица.
Хърватинът е първият тенисист извън топ 10, който печели турнира в Ню Йорк след Пийт Сампрас, който триумфира в надпреварата през 2002 г. като номер 17 в света.
Това е 12-и трофей на сингъл за балканеца, както и трети трофей за този сезон, след като по-рано през него той триумфира на турнирите в Делрей Бийч и Загреб.
Първият сет бе решен след един единствен пробив в шестия гейм с който Чилич поведе в резултата с 4:2 при геймовете. Във втория сет хърватинът стигна до пробив за 2:1 гейма, след което достигна и до втори такъв за 5:2 гейма.
Нишикори върна единия пробив, но веднага след това Чилич отново проби, за да увеличи аванса си в сетовете, пише gol.bg. В третия сет хърватинът стигна до своето след един единствен пробив за 3:1 гейма.

Коментари

Новини Варна