IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
11:02 | 23 септември 2014
Обновен: 01:00 | 22 април 2024

Гимнастиците мислят за Топ 24 на Световното

Гимнастиците мислят за Топ 24 на Световното

По материала работи: Борис Проданов
Гимнастиците мислят за Топ 24 на Световното

"Нашата цел, която ще е много трудна, е топ 24 в отборното класиране", обяви председателят на БФ по спортна гимнастика преди заминаването на националния отбор за световното първенство в Китай.
В петък националите заминават за Нанинг, където от 3 до 12 октомври ще се проведе шампионата на планетата. "Заминаваме с пълен мъжки отбор - 6 състезателя, а при жените - Ралица Милева ще бъде единствената ни представителка. 5 човека ще играят на всеки уред, като четирите най-добри оценки се вземат за отборното класиране. Нашата цел, която ще е много трудна, е топ 24 в отборното класиране. Това ще ни даде право другата година на Световно първенство, което ще е квалификация за Олимпиадата в Рио, да участваме с пълен отбор. Това е нашата цел", обясни Дунев на пресконференция в Пресклуб "България" днес.
"За съжаление, доста контузии има в отбора, нашият спорт е наистина труден. Всички имат някакви проблеми, занимаваме се с доктори, физиотерапии, иглотерапии, но момчетата са мобилизирани, подготовката върви добре. Последното контролно преди два дни бе много по-добре от предишното, аз съм доволен. Състезателите имат мотивация, благодарение на Владо Янев, който е постоянно с тях и успява да мобилизира отбора", допълни той.
Старши-треньорът на тима Владо Янев също сподели очакванията си от първенството: "Момчетата се стараят истински, въпреки че всеки от тях има някаква контузия - било то рамо, било то кръст или глезен. Състезанието ще бъде много трудно, 10 потока по 6 отбора. Трудна квалификация, нашите цели са да я преодолеем", коментира той.
БГНЕС

Коментари

Новини Варна