IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
11:44 | 25 септември 2014
Обновен: 05:03 | 22 април 2024

Българки пробиха на тенистурнира във Варна

Българки пробиха на тенистурнира във Варна

По материала работи: Борис Проданов
Българки пробиха на тенистурнира във Варна

Петя Аршинкова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис във Варна. Във втория кръг участващата с „уайлд кард“ българка отстрани румънката Кристина Адамеску с 6:0, 6:2 и в спор за място на полуфиналите ще срещне молдовката Даниела Чобану. Българската квалификантка Виктория Очева отпадна от водачката в схемата Пернила Мендесова (Чех) с 4:6, 1:6.
Надпреварата е с награден фонд 10 000 долара и събра над 60 състезателки от 14 държави. Със съдействието на община Варна в турнира участват представителки на България, Румъния, Македония, Чехия, Русия, Унгария, Латвия, Холандия и Украйна.
Националката на България за "Фед къп" Изабелла Шиникова също се класира за четвъртфиналите. Поставената под №2 в схемата софиянка спечели срещу "щастливата губеща" Габриела Михайлова с 6:3, 6:2. В първия сет Шиникова проби за 2:1 и не позволи на съперничката да я настигне. Във втората част тя направи брейк за 4:2, а след това в осмия гейм стигна до мачбол и го реализира. За достигането до тази фаза Изабелла Шиникова взе 2 т. за световната ранглиста. На четвъртфинал българката среща петата в схемата Даниела Бузеан от Румъния.

Коментари

Новини Варна