IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Начало
08:49 | 26 септември 2014
Обновен: 18:28 | 28 април 2024

Станахме първа сила в Европа по муай-тай

Станахме първа сила в Европа по муай-тай

По материала работи: Борис Проданов
Станахме първа сила в Европа по муай-тай

На провелото се Европейско по първенство по муай тай в Букурещ (Румъния) националният отбор на България от БККБМТ спечели 9 златни медала, 1 сребърен и 2 бронзови. Шампиони в своята категория станаха Пламен Борисов, Асен Асенов, Йордан Янков, Кристиян Георгиев, Стефан Петков, Никола Енев, Стоян Копривленски, Станислав Вълчев и Християн Тотев.
Всеки един от тях е безапелационен победител. Освен това България бе обявена и за отборен шампион и първа сила в Европа по муай-тай. Успехът до голяма степен се дължи на бойци от Варна, които диктуват модата в този боен спорт. Копривленски и Вълчев донесоха титли за ТИМ. В кат. до 57 кг Стансилав Вълчев доминираше и в трите рунда и категорично надигра представителя на Украйна Богдан Шушко. Украинците се смятат за световна сила и почти нямат загуби в своите категории. При 71-килограмовите Стоян Копривленски за пореден път показа, че е безапелационен шампион и заслужено взе титлата от представителя на Португалия Нелсон Гомес. Шефът на клуб ТИМ Краси Димов е обявен за арбитър №1 на Стария контитент в първенството. Това стана факт благодарение на познанията му в муай-тай, безпристрастното съдийство, коректност и строга дисциплина, както и перфектната работа на ринга. Състезавалият се в по-горна категория Милен Маринов е сребърен медалист, но можеше да вземе и злато - нашият състезател по нищо не отстъпи на португалец, но разликата в килограмите си каза своята дума. В крайна сметка резултата беше 3:2 съдийски гласа и за Милен остана второто място. Петият представител на ТИМ Памела Филипова е 3-та при дамите и спечели място в отбора на Европа, където завоюва победа и също взе отличие.

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна