IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
12:45 | 2 октомври 2014
Обновен: 20:41 | 5 май 2024

Сумото във Варна загива

Сумото във Варна загива

По материала работи: Борис Проданов
Сумото във Варна загива

Липсата на зала за тренировки поставя на карта съществуването на сумото в морската столица, алармира шефът на клуб “Варна`60” Марин Калчев. Благодарение на плеяда състезатели градът ни има европейски и световни титли в този иначе традиционен за Япония спорт, но в момента варненските сумисти нямат къде да тренират.
Марин Калчев се надява община Варна да му подаде ръка и реши наболелия проблем. За клуба му са нужни не повече от 8 – 10 ч. седмично в някоя зала.
Иначе амбициите на Марин Калчев са сериозни. Той иска да привлече деца от варненските училища в заниманията по сумо. В последните години основно борци помагаха на “Варна`60”, но и ентусиазмът на пехливаните позатихва, затова като вариант остава действително млади и надъхани таланти да стъпят на дохиото.
Един от топсъстезателите на клуба Стилиян Георгиев (Лъвското сърце) в момента е с травма и пропусна световното първенство. Носителят на безброй титли от всякакви шампионати е емблема на “Варна`60” и вдъхновява младите за нови успехи.
Борис Проданов

Коментари

Новини Варна