IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Начало
16:28 | 5 октомври 2014
Обновен: 12:53 | 22 април 2024

Катастрофиралият пилот е опериран

Катастрофиралият пилот е опериран

По материала работи: Борис Проданов
Катастрофиралият пилот е опериран

Френският пилот Жул Бианки от тима на "Маруся" е с черепно-мозъчна травма на главата и вече претърпя операция, обявиха от Международната федерация по автомобилизъм.
От ФИА добавиха, че състоянието му е критично. Припомняме, че 25-годишният французин пострада при тежка катастрофа в старта за Гран При на Япония във Формула 1 по-рано днес. Той се удари в тежкотоварна машина, която извозваше друг болид от пистата. След операцията на хематом на главата Бианки е преместен в интензивното отделение, където ще бъде наблюдаван от лекарите.
От болницата в Мие ще съобщят подробности около състоянието му по-късно днес. Според италианските медии след операцията Бианки е в кома, но може да диша самостоятелно. Гран При на Япония беше прекратено след катастрофата на французина, а победител стана Люис Хамилтън от "Мерцедес".
Бианки се удари в тежкотоварна машина покрай пистата, която извозваше болида на друг отпаднат поради мократа писта - Адриан Сутил. Бианки има хематом на главата.

Коментари

Новини Варна