IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Начало
12:13 | 10 октомври 2014
Обновен: 22:44 | 22 април 2024

Иван Димов ще чупи два рекорда на Гинес

Иван Димов ще чупи два рекорда на Гинес

По материала работи: Златина Добрева
Иван Димов ще чупи два рекорда на Гинес

Иван Димов ще започне едно от най-рискованите приключения в историята на ветроходното плаване – сам, върху 5-метрова яхта, той ще потегли около Земята през южните морета, като ще премине най-опасните точки на корабоплаването - Атлантическия океан, нос Добра Надежда, Южен Нос (Австралия) в Индийския океан и Нос Хорн в Тихия Океан. Това ще бъдат 28 000 мили за около 233 дни, в опит да подобри два рекорда на Гинес.
Подготовката за приключението е към своя финал, а Иван вече работи по привикването на организма му към специфичния режим по време на плаване.
През цялото денонощие той редува 2 часа будно състояние с 1 час сън. На лодката със себе си носи специално устройство, с което добива дестилирана питейна вода, но всеки ден пие и по 100 грама вода от океана, за да адаптира организма си към живота в открито море.
За осеммесечното си пътуване той носи 140 килограма лиофилизирана суха храна, пише dnes.bg. По-голямата част от менюто му в морето обаче се състои от сурова риба и водорасли. Често похапва и планктон – чист протеин, който се лови с мрежа за ситопечат, закачена под лодката.
През октомври Иван ще тренира усилено и ще се готви за едно от най-опасните приключения във ветроходното плаване, след което на ред са да падат Гинес рекордите.

Коментари

Новини Варна