IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
13:52 | 18 май 2014
Обновен: 13:54 | 19 април 2024

Лидерът на "Десен сектор" призова за партизанска война в Крим

Лидерът на "Десен сектор" призова за партизанска война в Крим

По материала работи: Златина Добрева
Лидерът на "Десен сектор" призова за партизанска война в Крим



Лидерът на украинската организация "Десен сектор" Дмитро Ярош заяви, че антитерористичната операция в Източна Украйна трябва да възприеме тактиката на физическо ликвидиране на сепаратистките лидери и призова за започване на партизанска война в Крим, съобщи на сайта си руската редакция на радио "Дойче веле".
По време на вчерашния предизборен дебат по Първи канал на украинската телевизия Ярош, който е кандидат за президент, направи няколко остри изказвания, посочва германското радио, цитирано от БТА.
Той разкритикува командирите на операцията в източните райони и заяви, че те трябва да се откажат от фронталните атаки срещу позициите на проруските сапаратисти, а да преминат към "физическо ликвидиране" на техните лидери. По думите на Ярош въпросът за вкарване на руски войски в Украйна на практика е решен - започвайки с Донецката и Луганската област, където плацдармът вече е готов, Русия ще разгръща настъплението си към Херсон и Запорожието.

Коментари

Новини Варна