IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
06:17 | 7 юни 2014
Обновен: 20:01 | 18 април 2024

ЦРУ с акаунти в "Туитър" и "Фейсбук"

ЦРУ с акаунти в "Туитър" и "Фейсбук"

По материала работи: Златина Добрева
ЦРУ с акаунти в "Туитър" и "Фейсбук"

Американското Централно разузнавателно управление официално си откри акаунти в "Туитър" и "Фейсбук", предадоха световните агенции.
Първият туит на ЦРУ иронично гласи: "Не можем нито да потвърдим, нито да отречем, че това е първият ни туит." Липсата на съдържание не намали интереса - за по-малко от 90 минути акаунтът на ЦРУ вече имаше близо 84 000 последователи, като тази бройка бързо расте.
Първото съобщение на ЦРУ във "Фейсбук" е със снимка на централата му в щата Вирджиния и се отнася до 70-годишнината от съюзническия десант в Нормандия. "ЦРУ отдава почит към смелите американци, които в този исторически ден се биха и изпълниха войнишкия си дълг", гласи текстът на съобщението.
ЦРУ отдавна има публичен сайт, както и официални акаунти в YouTube и сайта за споделяне на снимки "Фликр".
Сред информацията, която ще бъде поствана, са експонати от музея на ЦРУ (който не е с публичен достъп), както и актуализации на енциклопедията му на световни факти, обхващаща данни за световни лидери, карти и други сведения.
Редица медии посрещнаха с хумор появата на ЦРУ в "Туитър", съобщава dnes.bg.
"Сега най-после можем да върнем услугата и да ви следим на свой ред", туитна "Хъфингтън пост".
"Единственият път, когато ще знаете, че ЦРУ ви следи", писа в. "Вашингтон пост".
"Сега няма как да се скрием от @CIA", писа сп. "Тайм".

Коментари

Новини Варна