IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Начало
13:54 | 8 юни 2014
Обновен: 13:57 | 18 април 2024

Абдел Фатах ас Сиси положи клетва като президент на Египет

Абдел Фатах ас Сиси положи клетва като президент на Египет

По материала работи: Златина Добрева
Абдел Фатах ас Сиси положи клетва като президент на Египет



Бившият шеф на египетската армия Абдел Фатах ас Сиси положи клетва днес като президент на страната с 4-годишен мандат, предаде Асошиейтед прес.
На церемонията в Кайро имаше слабо присъствие на гости от западните страни, които се отнасят критично към мерките на египетското ръководство за потушаване на съпротивата след свалянето на ислямисткия лидер Мохамед Морси от армията миналата година.
Ас Сиси спечели с огромно мнозинство президентските избори миналия месец. Той обеща стабилност на египтяните, уморени от 3-годишните кървави размирици в страната след свалянето на автократичния президент Хосни Мубарак, и те масово гласуваха за него, въпреки протестите на ислямистите.
59-годишният кадрови военен от пехотата положи клетва пред върховния конституционен съд в сградата му в южно предградие на Кайро.
Днешният ден бе обявен за национален празник и в столицата са взети строги мерки за сигурност с масирано присъствие на войници и полицаи по улиците на столицата.

Коментари

Новини Варна