Демонстрантите на киевския площад "Независимост" поискаха разпускане на Върховната Рада , както и бойкот на руските стоки. Участниците в митинга скандираха срещу Върховната Рада (парламент) на Украйна и понижаване на изборната бариера, която партиите трябва да преминат за влизане в парламента от 5% на 3%.

Активистът Александър Ярощук призова за бойкот на руските стоки и разследване на дейността на руските компании в Украйна. „Искаме от ръководството на държавата и прокуратурата да разследват дейността на руските компании в Украйна, да обявят техните ръководства за „персони нон грата”, да ги привлекат към отговорност за финансиране на терористична дейност, да национализират техните активи”, заяви Ярощук.

Снаряд е улучил сградата на градския съвет в Славянск, вследствие на което е възникнал пожар.

„Засега пожарът е малък, надяваме се да се справим”, заяви служител на градския съвет. Артилерийската стрелба срещу Славянск е особено силна. Украинската армия използва гаубици и самоходни гранатомети , няколко пъти е използвана система „Град”.

Един снаряд е пробил газопровод в района Машмет, друг снаряд е улучил купол на църква, а друг бензиностанция в района на автогарата в града. Снаряди попадат в училища и болници. По данни на градския съвет на Славянск, в последните часове са загинали 5 души- мирни граждани и "опълченци".