IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
04:58 | 31 август 2014
Обновен: 03:25 | 25 март 2024

Путин започва обиколка в Сибир и Далечния изток

Путин започва обиколка в Сибир и Далечния изток

По материала работи: Пламен Янков
Путин започва обиколка в Сибир и Далечния изток

В неделя руският президент Владимир Путин започва работно посещение в Урал, Сибир и Далечния изток, предаде РИА Новости. Държавният глава ще посети Челябинск, Якутск и Благовещенск. Една от ключовите точки на пътуването му ще бъде участието му в церемонията по започването на строителството на газопровода „Силата на Сибир” — най-мащабния съвместен енергиен проект на Русия и Китай.

Също така предстои президентът да се запознае с изграждането на „Източния космодрум” в Амурска област и отново да провери състоянието на федералното трасе „Чита — Хабаровск”.
Във вторник президентът ще завърши работното посещение в Амурска област, където ще провери реконструкцията на автомагистралата Чита — Хабаровск, ще се запознае с хода на строителството на „Източния космодрум” и ще проведе съвещание относно развитието му. Изграждането на космодрума е разделено на три етапа. По време на първия (2008-2010) бяха проведени инженерните и пред-проектните проучвания. На втория етап (2011-2015) ще се осъществят строителството и въвеждането в експлоатация, които да осигурят подготовката и пускането на космически апарат с научно, социално-икономическо и двойно предназначение. Третият етап (2016-2018) е въвеждането в експлоатация на обекти от втори порядък за осигуряването на пилотирани космически кораби.

Коментари

Новини Варна