IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
18:18 | 5 септември 2014
Обновен: 22:38 | 15 април 2024

Русия предупреди НАТО, че поема по опасен път

Русия предупреди НАТО, че поема по опасен път

По материала работи: Деян Михайлов
Русия предупреди НАТО, че поема по опасен път

НАТО поема по много опасен път с решението си да осигури постоянно присъствие в Черно и Балтийско море, съобщи Днесбг. Предупреждението отправи постоянният представител на Русия в НАТО Александър Грушко.

Според него "това са дестабилизиращи стъпки в областта на сигурността, които ще влошат ситуацията в тези акватории и региони".

Това се отнася особено до Черно море, подчерта руският дипломат и изрази позицията на Москва, че сигурността в този район може да се гарантира единствено от черноморските държави без външно участие. Александър Грушков все пък допълни, че Русия все е готова да сътрудничи с НАТО, ако Алиансът отчита руските национални интереси.

По-рано беше съобщено, че Контактната група за Украйна е постигнала споразумение по три основни въпроса. Говорителка на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) обяви, цитирана от ИТАР-ТАСС и Франс прес, че страните са се договорили за прекратяване на огъня, извеждане на войските и размяна на пленниците. Освен това бе постигната договорка за изпращане на хуманитарна помощ в Югоизточна Украйна.

Коментари

Новини Варна