IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
14:49 | 17 май 2016
Обновен: 18:02 | 11 май 2024

Кабинетът предлага Нешка Робева за орден "Стара планина"

Ордени ще получат Камен Донев, Мариус Куркински, Васко Василев

По материала работи: Слав Велев
Кабинетът предлага Нешка Робева за орден "Стара планина"

Правителството предлага Нешка Робева за удостояване с орден "Стара планина" – първа степен за изключително големите й заслуги в областта на културата и изкуството.
 

Мотив за това е популяризирането на българския и балканския фолклор чрез създадената от нея трупа "Нешанъл арт". Предложението е на инициативен комитет, съобщиха от правителствената пресслужба.
 

Кабинетът предлага на президента да издаде укази за награждаването на 15 дейци на културата и изкуството с ордени за ролята им за развитието на българската култура.
 

За удостояване с орден "Св. Св. Кирил и Методий" – първа степен, за големите им заслуги за развитието на културата и изкуството, са предложени актьорът Камен Донев, актрисата Петя Силянова, актьорът и режисьор Мариус Куркински, режисьорът Теди Москов, режисьорът Иглика Трифонова, писателите Георги Господинов, Христо Бойчев и Деян Енев, художниците Станислав Памукчиев и Свилен Блажев, скулпторът проф. Божидар Козарев, проф. Милко Божков – живописец и график, цигуларят Васко Василев и оперната певица Соня Йончева.

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна