IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
14:44 | 21 май 2017
Обновен: 14:50 | 25 април 2024

Киприяновата молитва – чудният Божи лек! И чудесата са...

Архимандрит Христодул разваля магии в Лопушанския манастир

По материала работи: Юлиян Атанасов
Киприяновата молитва – чудният Божи лек! И чудесата са...

"В XXI век, в ерата на компютрите и високите технологии, все повече са хората, които се връщат към суеверията. Идват при мен да търсят изцеление против уроки, за задомяване, за любов и защита, за разваляне на магии. Сам Бог ги води", разказва архимандрит Христодул, игумен на Лопушанския манастир.С благата си реч и въздържание той прогонва бесовете, злите сили и прави чудеса. Киприяновата молитва неслучайно е смятана за най-мощната молитва, която се чете срещу магии, уроки и болести.Това далеч не е обикновена молитва - има важни особености, с които трябва да се запознаем, преди да я приложим. По принцип е възприето, че Киприянова молитва се чете само от свещеник. От нея заклинанията на враговете падат.

 

"Най-напред трябва да се знае, че църквата е Божие творение. Сам Иисус Христос е дарил 12- те апостоли да лекуват, да изцеряват, да прощават, да гонят бесове. Самият свети Киприян е епископ и автор на богословска литература. Създател е на каноничното учение за единството на църквата и нейната йерархическа структура. Той бил магьосник. Наричали го Картагенски, защото живял в люлката на християнството. Бил покръстен още през 248 г., но остава известен с езическото си име. Бил син на заможно семейство езичници, които вярвали в телеца и принасяли в жертва своите деца. Завършил много школи и бил надарен с бистър ум, но му липсвал Свети Дух и приема християнството, за да се пребори със злите сили", обяснява игуменът пред "24 часа".Според него човек в днешно време нарушава някои от 10-те Божи заповеди и Бог не го дарява със своята благодат.

 

"Злите сили ни нападат през тъмната част на деня, а падналите ангели се превръщат в демони", разказва духовникът.Той подчертава, че е дадено на човека да се изповяда, да му се опростят греховете и да се изправи в своето християнско достойнство."От ревност тези зли сили ни нападат", предупреждава архимандрит Христодул.

 

Киприяновата молитва е много силна, казаното пред чудотворната икона на Света Богородица в Лопушанския манастир, от чиито очи потекло миро, разваля магията. А магията може да бъде написана с кръв, с мастило, скрита под праг, в камък, дърво, къща и може да бъде заличена, уверява монахът.Архимандрит Христодул помогнал на семейна двойка, която 20 г. нямала деца.50-годишната жена правила 6 пъти опит да забременее ин витро. Сега се радва на 6-месечно момиченце и не забравя да се връща в светата обител да благодари. Напразно ходели по врачки и баячки.

 

Чудото станало и с четвъртокласника Софрони, кръстен на дядо си, от монтанското село Горна Лука. Момчето карало колело, когато ненадейно го блъснала кола. Пострадало тежко и с черепна травма било прието в болница. Лекарите му давали 3 дни живот.Възстановяването било трудно. Архимандрит Христодул прочел Киприяновата молитва на негови дрешки, сложени до иконата. Постепенно детето се подобрило и понеже не било кръстено, го довели в инвалидна количка да приеме Светото кръщение.

 

Сега проходило и расте, само едната му ръка останала леко неподвижна.Архимандрит Христодул води аскетичен живот, отрекъл се е от светските съблазни. Той успокоява деца, наплашени от животни, и връща съня им, дава надежда на бедните и отчаяните.А Иисус Христос е казал: "Даром получихте, даром давайте!"

 

Отец Христодул напомня, че християните, които редовно се причестяват, тях Бог ги пази.

dnes.bg

 

Четете още: Лекари без отпуска

Коментари

Новини Варна