IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
21:57 | 21 октомври 2014
Обновен: 00:09 | 16 април 2024

Приятелката на Лукарски хвърли оставка под натиск

Ива Йорданова натоява за публичен конкурс в ДАБЧ, за да се защити

По материала работи: manager
Приятелката на Лукарски хвърли оставка под натиск

Ива Йорданова подаде оставка като заместник-председател на Държавна агенция на българите в чужбина.

"Подавам оставка, защото вярвам, че притежавам образованието, качествата, квалификациите и опита, които заеманият от мен до днес пост изискват. И тъй като желая всички съмнения за моето назначение да бъдат премахнати, настоявам за публичен  конкурс, на който ще се явя, проведен пред журналисти и предаван на живо по интернет. За да чуят всички, изказали противоречиви мнения за моите способности, отговорите ми, свързани с целите и визията за развитие на ДАБЧ. И съм сигурна, че тогава всички притеснения за моите компетентност и опит ще отпаднат", заяви тя в отворено писмо.

Тя е категорична, че не подава оставка по причини, свързани с личния й живот. Йорданова е приятелка на лидера на СДС Божидар Лукарски, тя нашумя и с участието в конкурса на Слави Трифонов "Умна и красива".

Днес срещу нейното назначение се обявиха българи от чужбина от различни страни, искане за оттеглянето й направиха сънародници от Австралия.

"Подавам оставка, защото съм представител на протестиращите хора. Тези, заедно с които повече от година бяхме по площадите. И защото не мога да допусна името ми да бъде свързано с каквито и да било твърдения за непрозрачни кадрови назначения. Подавам оставка, защото знам, че трябва и мога да отговоря на изискванията, отправени в откритите писма на българите в чужбина през последните дни", заяви още Ива Йорданова.

Само преди седмица тя получи подкрепата на премиера Георги Близнашки, който заяви, че тя е млада жена, която търси своите възможности за изява. По думите му не е престъпление, че се е явявала на кастинг за шоу.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2014/10/21/iva-iordanova-hvyrli-ostavka-sled-natisk-otvyn.242828

Коментари

Новини Варна