IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
11:07 | 23 октомври 2014
Обновен: 00:19 | 16 април 2024

61-годишна жена загина при катастрофа край Тервел

Инцидентът е предизвикан от изпреварване на тежкотоварен автомобил

По материала работи: Златина Добрева
61-годишна жена загина при катастрофа край Тервел

61-годишна жена почина при катастрофа, предизвиквана от изпреварване на тежкотоварен автомобил на пътя за Добрич. След маневрата лек автомобил катастрофира в крайпътно дърво, съобщават от Областната дирекция на МВР в Добрич.
Вчера около 10:15 часа е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие по главен път Тервел-Добрич, на около 500 метра от изхода на град Тервел.
На място е установено, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация предприема маневра изпреварване на товарен автомобил "МАН" с добричка регистрация. Вследствие на маневрата, се получава съприкосновение между двете МПС, в следствие на което лекият автомобил поднася и се блъска в крайпътно дърво.
Вследствие на катастрофата на място загива возещата се на предна дясна седалка в лекия автомобил 61 – годишна жена от село Божан, Тервелско.
Двамата водачи на МПС са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Тервел, пише dnes.bg.

Коментари

Новини Варна