IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
13:19 | 23 октомври 2014
Обновен: 00:20 | 16 април 2024

15-годишна родила захвърленото бебе в Казанлък

Предполагаемата майка е в силен стрес в болница

По материала работи: Златина Добрева
15-годишна родила захвърленото бебе в Казанлък

Предполагаемата майка на изхвърленото в контейнер за смет новородено в Казанлък е в силен стрес в болницата "Христо Стамболски". Това съобщи директорът на болницата д-р Кети Манолова, цитирана от БТА.
Тя уточни, че не се е срещала с родилката, но е разбрала, че е 15-годишна ученичка, която е настанена в болницата заедно с баба си.
Момичето е потърсило помощ заедно с нея вчера първо в частен кабинет.
Новороденото е било изхвърлено в кофа за смет не повече от два часа след раждането, а момче с колело минути по-късно е потърсило помощ от продавачка в съседен магазин.
Една от версиите, по които работи полицията, е, че това е бил предполагаемият баща - момче в 11 клас от елитна казанлъшка гимназия.
Непълнолетните родители били заедно по време на раждането и най-вероятно не са били сами, коментираха от полицията.
За действията си според Наказателния кодекс и Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни те подлежат на принудителни възпитателни мерки.
В понеделник новороденото момченце ще бъде изписано от болницата.
Димитър, както бе кръстено детето от социалните работници, най-вероятно ще бъде настанено в приемно семейство, която няма да е от община Казанлък, съобщиха от отдел "Закрила на детето" в Казанлък.
В дома, в който ще живее след понеделник Димитър, семейството има и друго приемно дете.
След 6 месеца Димитър ще бъде вписан и в регистъра за осиновявания, ако има отказ от биологичните му родители, които са непълнолетни, посочва dnes.bg.

Коментари

Новини Варна