IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
14:56 | 25 октомври 2014
Обновен: 12:22 | 18 май 2024

50 евакуирани от бургаската вилна зона „Черница“

Затвориха пътя Бургас-Созопол

По материала работи: Златина Добрева
50 евакуирани от бургаската вилна зона „Черница“

Около 50 души са евакуирани от къщите им в бургаската вилна зона "Черница", която е на юг от града, в посока Созопол. Това съобщиха от общината. В района падна проливен дъжд, придружен със силен вятър.
В цялата община работят екипи на полицията, пожарната и дирекцията за управление при кризи и опазване на обществения ред, за да отстранят възникналите заради лошото време проблеми.
Манастирът в местността Аязмото, до комплекс "Меден рудник", е засегнат от дъжда. Заради наводняване на сградата от нея са изведени хора, други са отказали да я напуснат. На мястото има дежурен полицай, съобщава dnes.bg.
В Бургас има множество сигнали за паднали дървета и клони, преплетени проводници и наводнени мази. Няма пострадали хора.
Пътят Бургас - Созопол е затворен, обявено е бедствено положение заради лошото време в няколко квартала и в няколко селища в Бургаската община, съобщиха от пресцентъра й.
От 13.00 ч. в бедствено положение са кварталите "Меден рудник", "Акациите", "Победа", селата Извор, Маринка и Рибарското селище.
Към момента няма сигнали за бедстващи хора, но се издирва овчар от село Маринка. Екипи претърсват района. В село Извор са прелели два язовира. Единият е със скъсана дига и е прекъснал пътя към Бургас. Участъкът е залят от вода. Екипи работят по отводняването на пътя. Повишено е нивото и на язовира в село Маринка.
Поради опасност от заливане на пътя Созопол-Приморско, се препоръчва на шофьорите да се въздържат от пътуване в това направление, съобщават от Aгенция "Пътна инфраструктура".
В Средец има наводнени къщи, кметът свика кризисния щаб, за да бъдат набелязани мерки за справяне със ситуацията, съобщиха от общината. В по-ниските места на Средец се е наводнило и се е наложила евакуация на трудноподвижни хора.
От община Приморско съобщават за повишаване на нивото на реката в село Ново Паничарево. Улиците в селото са наводнени. По пътя Приморско-Ново Паничарево могат да преминават само автомобили с висока проходимост.
В царевското село Кости улиците също са наводнени. Повишено е нивото на река Велека. Засега в тези три общини не са обявили бедствено положение, няма и сигнали за издирвани или пострадали хора.

Коментари

Новини Варна