IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
15:40 | 25 октомври 2014
Обновен: 12:21 | 18 май 2024

Лошото време спря влакове

Движението е преустановено поради наводнен железен път и свличане на земна маса

По материала работи: Златина Добрева
Лошото време спря влакове

Вследствие на обилни валежи е прекъснато движението на влаковете в няколко железопътни участъка в страната. Движението е спряно поради наводнен железен път, свличане на земна маса и нанесени повреди по железопътната инфраструктура.
Не се движат влакове в следните жп участъци:
Димитровград-север – Меричлери, поради наводнен железен път;
Димитровград – Хасково, поради наводнен железен път и изнесена баластова призма.
Създадена е организация за транспортиране на пътниците с автобуси от Стара Загора до Меричлери и от Меричлери до Димитровград-север.
Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, са в готовност по местата и чакат успокояване на метеорологичната обстановка, спиране на валежите и отдръпване на водата, за да започнат незабавна работа по отстраняване на повредите по жп пътя.
Поради снеговалеж и силен вятър е преустановено движението и в междугарието Дебелец – Плачковци. Там вследствие на падналия мокър сняг е прекъснато напрежението в контактната мрежа. Екипи на НКЖИ са на място и разчистват клони и дървета за осигуряване на габарит.
Проблемен остава и жп участъкът Цветино – Велинград, където има паднали дървета върху релсите. Аварийни екипи работят по жп трасето за възстановяване на движението.

Коментари

Новини Варна