IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
19:33 | 26 октомври 2014
Обновен: 20:53 | 25 март 2024

Патриотите без политически лица в правителството

Патриотичният фронт няма да участва с политически лица в евентуално правителство, независимо с чий мандат е то. Това каза съпредседателят на ПФ Валери Симеонов /НФСБ/ след заседание на Политическия съвет на формацията,предаде dnes.bg. Той обясни, че това

По материала работи: Юлиян Атанасов
Патриотите без политически лица в правителството

 

Патриотичният фронт няма да участва с политически лица в евентуално правителство, независимо с чий мандат е то. Това каза съпредседателят на ПФ Валери Симеонов /НФСБ/ след заседание на Политическия съвет на формацията,предаде dnes.bg. Той обясни, че това решение са го взели веднага след изборите, а днес са го препотвърдили.
"Диалогът между политическите сили не трябва да се води чрез медиите, още повече след като сме провели два кръга на преговори и очакваме подписването евентуално на програма за стабилно управление", коментира Симеонов.
От ПФ обясниха, че не са получавали никаква информация от ГЕРБ за промяна в техните позиции и поради това няма да изразяват становище.
"Нямаме никакви претенции кого ГЕРБ ще излъчат за министър-председател или за министри, но за нашата коалиция имаме пълното право сами да решаваме, и след като сме решили, че няма да предлагаме политически лица, значи няма да направим такива предложения", отбеляза съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов /ВМРО/. По думите му те могат да предложат експерти, които ще бъдат много по-добри професионалисти като министри или на нивата, на които ги предложат, отколкото политическите лица.
На днешния Политически съвет на формацията е решено, че ПФ ще предложи Красимир Каракачанов за заместник-председател на Народното събрание. Председател на Парламентарната група на ПФ ще бъде Валери Симеонов, а негови заместници ще са Валентин Касабов, Поли Карастоянова и Искрен Веселинов. Секретар на ПГ на ПФ ще е Юлиан Ангелов.

 

Коментари

Новини Варна