IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
21:32 | 26 октомври 2014
Обновен: 02:48 | 21 април 2024

Евакуират жители на Болярино заради опасност от преливане на язовир

50 души от село Болярино, община Раковски, са евакуирани от домовете си заради опасност от преливане на местния микроязовир

По материала работи: Юлиян Атанасов
Евакуират жители на Болярино заради опасност от преливане на язовир


50 души от село Болярино, община Раковски, са евакуирани от домовете си заради опасност от преливане на местния микроязовир, съобщи областният управител Розалин Петков, цитиран от Дарик.
Пожарна и полиция извозват хората от квартала, който се намира в близост. Първи са напуснали домовете си жителите на ромския квартал. Евакуацията е по искане на кмета на селото Стефка Милиева, според която има опасност от преливане и наводняване на къщите им. Затова превантивно хората са евакуирани в северната част на селото при близки и роднини, обясни областният управител.
Вече са взети необходимите мерки за укрепване на язовирната стена, докарана е и земекопна техника. Излишното количество вода от микроязовира се оттича в преливния канал. Хубавото е, че дъждът в района е спрял, допълни Розалин Петков.
13 от закъсалите коли на прохода Беклемето вече са изтеглени, в снежните преспи остават още две. Един от автомобилите трябва да бъде поставен на специална платформа, затова неговото изваждане ще се забави, уточни областният управител.

 

Коментари

Новини Варна