IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
08:24 | 27 октомври 2014
Обновен: 22:41 | 25 март 2024

Когато има сложно уравнение, всичко трябва да се обмисли

Продължаваме разговорите за управлението, посочи Бойко Борисов

По материала работи: manager
Когато има сложно уравнение, всичко трябва да се обмисли

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Европа иска стабилно правителство в България и затова от ЕС проявяват разбиране за забавянето на формирането на следвашия български кабинет.

"Напомням колко време - до 4 месеца, правеха правителство в Германия, в Белгия. Практиката е, като има сложно уравнение, всичко да се обмисли. Принципът е, че докато всичко не се договори, нищо не е договорено", обяви Борисов в интервю за "24 часа".

"От Европа искат да направим стабилно правителство и влагат разбиране. Затова Джозеф Доул пристига в сряда”, допълни лидерът на ГЕРБ и заяви, че продължават консултациите за съставяне на кабинет:

"Ние ще продължим разговорите. И то уточнявам, аз не говоря за това да правим коалиция с БСП", посочи Борисов. Той отговори остро на говорителя на БСП Атанас Мерджанов, който преди дни упрекна ГЕРБ, че се бавят с формирането на правителство. 

"С това си изказване той отново торпилира добрия тон, прехвърляйки огромния си провал на управление само за 1 г. върху и тогава първата, както и сега, политическа сила. С една дума, за 1 г. объркаха нещата така, че никой да не иска да е управляващ, защото всеки знае, че щетите от неговото управление са непоправими. И вместо да сведе глава и да се търси консенсус, той продължава да говори“, заяви Борисов и продължи:

"Преговорите се бавят заради тежкия погром върху държавата, който БСП, ДПС и "Атака" сътвориха. И това се отрази върху всички българи, дори във вярата им в държавата".

Както Dnes.bg съобщи, в неделя Борисов обяви, че е притеснен относно шансовете за съставяне на стабилно мнозинство в рамките на това Народно събрание. "За съжаление, така са подредени партиите в парламента, че дори възможността за хипотетична коалиция не е възможна”, каза лидерът на ГЕРБ след срещата си с председателя на БСП Михаил Миков.

Борисов не изключи и възможността да се направи правителство за срок от няколко месеца, а през есента на 2015 година да има избори "2 в 1", заедно с местния вот. "В този случай няма да съм премиер", посочи още лидерът на ГЕРБ.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна