IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:19 | 27 октомври 2014
Обновен: 00:53 | 16 април 2024

"Атака" поиска в парламента да звучи само българския химн

Хората на Сидеров против химна и знамето на ЕС в Народното събрание

По материала работи: Лиляна Трънкова
"Атака" поиска в парламента да звучи само българския химн

"Атака" внесе в деловодството на Народното събрание искане при откриването на 43-ия парламент да звучи само българския химн и да не бъде пускан в залата химна на ЕС.
"От ПП "Атака“ настояваме при откриването на новоизбраното Народно събрание след полагането на клетва от народните представители да бъде пуснат само химнът на Република България и да не звучи в българския парламент нелегитимния химн на Европейския съюз. Също така, Ви призоваваме да се разпоредите нелегитимното знаме на Европейския съюз да не присъства в сградата на Народното събрание“, поискаха националистите в писмо до председателстващия първото заседание.
Според хората на Волен Сидеров присъствието на знамето на ЕС и пускането на химна му в българския парламент противоречи на законите.
"Няма закон, който да постановява, че тези нелегитимни символи трябва да стоят в парламента и да бъдат национален символ. Официалните символи на българската държава според Конституцията са гербът, националното знаме и химнът на Република България и като такива само те трябва да присъстват в институцията Народно събрание, другото е нарушаване на българското законодателство“, посочиха от „Атака“.
Оттам изразяват още мнение, че знамето и химнът на Европейския съюз не са "легитимни, защото в Лисабонския договор, който е основата на регламента на Европейския съюз, няма текст, който да казва, че такова знаме и химн са символи на Европейския съюз".
По публикацията работи: Красимир Ангелов

 

 

Коментари

Новини Варна