IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
12:24 | 27 октомври 2014
Обновен: 10:37 | 21 април 2024

Анализатор: Няма причина ГЕРБ да не направи правителство на малцинството

Сложно е да се формира дясно управление, смята Арман Бабикян

По материала работи: Лиляна Трънкова
Анализатор: Няма причина ГЕРБ да не направи правителство на малцинството

Създаването на експертно правителство, което да проведе непопулярните мерки до средата на 2015 година, е трудно постижимо, защото никой няма да поеме отговорност да участва в такъв кабинет. Това коментира в сутрешния блок на България Он Ер политологът Арман Бабикян по повод думите на Бойко Борисов, че може да се стигне до експертен кабинет и да се проведат нови парламентарни избори през есента на 2015 година.
Борисов тревожен за създаване на стабилно правителство
Според Бабикян ГЕРБ трябва да сформира правителство на малцинството предвид факта, че има парламентарно представени партии, които са заявили покрепа по отделни политики.
"Няма причина Бойко Борисов да не направи кабинет на малцинството. Има достатъчно партии, които декларираха подкрепата си", коментира политологът.
По думите му ГЕРБ няма защо да се страхуват от кабинет на малцинството, ако се правят правилните политически стъпки.
Според Бабикян да се формира дясноцентристко управление е трудно. Той се усъмни доколко ГЕРБ, Реформаторите и Патриотите са десни партии, защото според него не говорят на консултациите за десни неща.
На въпрос дали ще се постигне консенсус между партиите по въпроса с КТБ и актуализацията на бюджета, Бабикян каза, че според него вече политическите формации са се разбрали по тези въпроси.
"Този консенсус е постигнат далеч преди удрянето на първия звънец в задкулисни разговори и в коалиция по интереси. Сега просто ще видим веществения израз в процес на гласуване и нищо по-различно", каза политологът.
Относно предсрочни избори на 1 юли Бабикян каза, че те няма да дадат по-различни резултати при тази избирателна система и това финансиране на партиите.

Гледайте целия разговор с Арман Бабикян на bgonair.bg

 

Коментари

Новини Варна