IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:35 | 27 октомври 2014
Обновен: 00:53 | 16 април 2024

Варненските тотоизмамници излизат под гаранция

Според магистратите няма опасност младежите, които се опитаха да присвоят джакпот от 5 млн. лв., да се укрият или да извършат друго престъпление

По материала работи: Лиляна Трънкова
Варненските тотоизмамници излизат под гаранция


Двете момчета, опитали да измамят Спортния тотализатор и да приберат над 5 милиона лева печалба, ще бъдат пуснати на свобода под гаранция.
Софийският градски съд реши, че няма нужда двамата обвиняеми да останат в ареста. Наложената им мярка е парична гаранция от 2000 лв. Засега двамата обвиняеми обаче остават в ареста до окончателното разпореждане на съда по мярката. Очаква се прокуратурата да обжалва наложената гаранция, съобщи БНР.
Според магистратите няма опасност младежите да се укрият или да извършат друго престъпление. Съдът обаче смята, че има достатъчно доказателства за вината на Николай и Продан.
От събраните материали става ясно, че те са манипулирали софтуера на Спортния тотализатор и регистрирали на свое име печеливш фиш, се казва в мотивите на съда. Измамата обаче била разкрита веднага след това и момчетата така и не успели да вземат джакпота.
След опита за измама Комисията по хазарта одобри връщането на петте милиона в играта. През август Софийският апелативен съд остави и двамата в ареста.

Коментари

Новини Варна