IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
16:37 | 27 октомври 2014
Обновен: 08:39 | 16 април 2024

Цецка Цачева е председателя на 43-то Народно събрание

Цецка Цачева е избрана за председател на 43-то Народно събрание. „За” гласуваха 219 народни представители, „против” – 12, един се въздържа. Само с единение можем да постигнем възход. Единението е съгласието за пътя, по който вървим. Всички професии, сл

По материала работи: Пламен Янков
Цецка Цачева е председателя на 43-то Народно събрание

Цецка Цачева е избрана за председател на 43-то Народно събрание. „За” гласуваха 219 народни представители, „против” – 12, един се въздържа.

Само с единение можем да постигнем възход. Единението е съгласието за пътя, по който вървим. Всички професии, слоеве, етноси – млади и стари, всички българи, може да го постигнем. Това заяви председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева от трибуната на парламента след избора й. „Днес смирени и помирени, трябва да поемем отговорността за днешния и утрешния ден за народа си, да забравим за партийните си интереси, да намираме най-добрите решения за хората, които са ни изпратили тук”, посочи Цачева.
Тя благодари за доверието, което й е гласувано да бъде председател на 43-тото НС. „От опит знам, че да си пръв след равни е задача нелека. Председателят трябва да координира, но и да инициира и да полага усилия за сближаване на позиции. Вотът на българският народ от 5 октомври отреди парламентарно представени да бъдат 8 политически сили”, обясни тя.
„Лошото е, че повече от половината от нашите сънародници не упражниха правото си на глас, отказаха да гласуват. Стигнахме дотам, че поставихме физическа стена срещу суверена. Оградата пред българския парламент никога не трябва да се появява”, каза още Цецка Цачева.

Коментари

Новини Варна