IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
09:54 | 28 октомври 2014
Обновен: 04:33 | 26 март 2024

Обстановката в Габрово остава усложнена

Бедственото положение в общината не е отменено

По материала работи: Златина Добрева
Обстановката в Габрово остава усложнена

Зимната обстановка в Габрово остава усложнена и след спирането на снеговалежа. Бедственото положение в общината не е отменено, десетки села и квартали четвърто денонощие са без ток, а днешният ден отново е неучебен за учениците.
Без ток остават 50 села, 6 градски квартала и отделни абонати в Габрово, тъй като клони и дървета падат от тежкия сняг и причиняват нови аварии.
На територията на общината работят общо 28 екипа на фирма "Енерго Про", между които има подкрепления от Добрич, Варна и Шумен, съобщават от общинския съвет по сигурността.
17 снегопочистващи машини са чистили градските улици тази нощ, а днес 11 екипа ще продължат изрязването на клони и разчистването на паднали дървета.
Проходът Шипка е отворен за движение и се преминава при зимни условия, има забрана за движението на автомобили с тегло над 12 тона. Проходим е и пътят към туристическата местност Узана, но видимостта там е ограничена до 50 метра заради мъгла, пише dnes.bg.
Остава прекъснато движението на влаковете по железния път Габрово - Царева ливада заради липса на напрежение в контактната мрежа. За гражданите, които ползват железопътен транспорт по тази линия, е осигурен транспорт от габровската автогара до гара Дряново.

Коментари

Новини Варна