IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
10:38 | 28 октомври 2014
Обновен: 21:51 | 16 април 2024

Бедственото положение в Бургас остава

Има проблеми с язовирите и инфраструктурата, съобщи кметът Димитър Николов

По материала работи: Златина Добрева
Бедственото положение в Бургас остава

Бедственото положение в община Бургас остава в сила заради проблеми с язовирите и инфраструктурата, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.
Язовирите са под 24-часово наблюдение. Към момента няма опасност да прелеят. Във всички селища има ток и вода. Кметът Димитър Николов заяви, че бедственото положение в общината няма да бъде отменено докато хората не се върнат към нормалния си ритъм на живот.
"Къщите им са мокри, с кал, всичките им домакински уреди са развалени, дворовете трябва да се почистят, улиците в няколко от районите и селата са в много лошо състояние, трябва спешно да се ремонтират, има два моста, които също са в много лошо състояние. Единият от тях вероятно ще трябва да бъде съборен, защото е рисков за преминаване", заяви Николов пред БНР.
Комисия от областната управа описва щетите от наводнението. Те са най-сериозни в Приморско и Царево. Резултатите ще бъдат готови до сряда, но кметът на Царево Георги Лапчев прогнозира, че там ще са нужни 1 млн. лева за ремонти след стихията, най-вече за пътища и повредени сгради. Областният управител Павел Маринов заяви, цитиран от БГНЕС, че ще се търсят пари от Националната агенция "Пътна инфраструктура" и от републиканския Фонд за бедствия и аварии.

Коментари

Новини Варна