IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:02 | 29 октомври 2014
Обновен: 21:20 | 20 април 2024

Президентът започва консултации за бъдещата власт

Разговорите стартират на 31 октомври

По материала работи: Златина Добрева
Президентът започва консултации за бъдещата власт

Президентът Росен Плевнелиев ще започне консултации с парламентарно представените политически сили на 31 октомври, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Съгласно конституционните разпоредби след провеждането на консултациите ще бъде връчен проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група.
Държавният глава ще се съобрази с желанието на политическите сили, заявено при разговорите на „Дондуков“ 2 на 15 октомври, да проведе индивидуални срещи с всяка парламентарна група, се посочва в съобщението.
Консултациите ще започнат на 31 октомври с ПГ на АБВ и ще приключат на 5 ноември с ПГ на ГЕРБ.
Предвижда се на ден да се провеждат срещи с по две парламентарно представени политически сили.
След проведената вчера лидерска среща на партиите в парламента неизвестните около съставянето на правителство остават.
Бойко Борисов обяви, че единственият вариант за правителство е кабинет на малцинството между ГЕРБ и Реформаторите. След заседание в парламента обаче Реформаторите отхвърлиха офертата и заявиха, че искат коалицията да не е двупартийна, а в нея да влезе и Патриотичният фронт.
Патриотите обаче засега са категорични, че няма да променят позицията си да не участват в кабинета и да не сключват коалиция. Те обаче обещаха подкрепа отстрани за бъдещото правителство.
След заплитането на казуса за бъдещото управление снощи се проведе тайна среща между ГЕРБ и един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев в парламента, пише dnes.bg. И след нея обаче нямаше яснота ще има ли България правителство, или не.

Коментари

Новини Варна